Cartofi cu pesmet si cascaval

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 14437 vizualizari

 

In cautarile mele pe internet, am gasit reteta KikenHanei (artaculinara.ro). Va asigur ca acesti cartofi au un gust de neegalat iar cand ii scoti din cuptor...au o mireasma...Incercati! I-am servit ca si garnitura la un muschi de porc la gratar si castraveti murati (home made), ketchup (home made), salata de sfecla rosie si hrean (home made).
In reteta originala cartofii cruzi trebuiau fierti putin in apa si abia apoi bagati la cuptor. Eu, din criza de timp am sarit peste aceasta etapa si au iesit extraordinari chiar si asa.

 

INGREDIENTE

  • - 9 cartofi medii;
  • - o mana cu pesmet (3-4 linguri);
  • - cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari (cat doriti);
  • - sare, piper;
  • - ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pesmet si cascaval:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu putin ulei de masline si ii bagam la cuptor, la 220 grade pentru 45 minute, pana devin rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pesmet si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]