Cartofi cu unt si usturoi

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2015 | 19105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 80 g unt
  • o capatana de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • rozmarin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu unt si usturoi:

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat cubulete mici, apoi i-am amestecat cu rozmarin, sare si zeama de lamaie.

Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit impreuna cu usturoiul pisat.

Cartofii i-am pus intr-un vas termorezistent, am adaugat untul si 2 cani cu apa, apoi i-am bagat la cuptor, pentru aproximativ o ora. I-am amestecat din cand in cand, sa se inmoaie si rumeneasca pe toate partile.

La sfarsit, am presarat patrunjel tocat peste ei.

TIPS-URI

1

Usturoiul se tine pe foc pana se topeste untul, nu mai mult, sa nu devina amar.

2

Daca nu s-au patruns bine, se mai adauga apa si se tin mai mult in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor