Cartofi Dominoise

de adnia in Jamie Oliver, 2 Ian 2013 | 8785 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Paprika Tv, la Jamie Oliver si pt. ca mi s-a parut interesanta, am facut-o si eu. Bineinteles, am adaptat-o putin la ceea ce aveam eu prin casa. Oricum, a iesit foarte bun si voi repeta reteta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 ceapa feliata fin
  • -1 kg cartofi feliati foarte fin (la robot sau razatoare speciala)
  • -putin ansoa (eu am pus 1 hering micut)
  • -3-4 linguri smantana
  • -sare, piper
  • -cimbru
  • -2 frunze de dafin
  • -2-3 catei usturoi
  • -nucsoara
  • -parmezan (eu am pus cascaval de oaie)
  • -putin unt pt uns tava de copt
  • -verdeata tocata fin (eu am pus ceapa verde si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dominoise:

Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga ansoa maruntita bine (se poate adauga si putin ulei din conserva sa)--eu am pus heringul. Apoi urmeaza usturoiul zdrobit, nucsoara si parmezanul (cascavalul). Se toarna toata compozitia intr-un vas de jena uns cu unt si se da la cuptor cateva minute, pana cand  cartofii se gratineaza. Se servesc imediat.

Enjoy!

P.S. cartofii nu trebuie sa se lipeasca de vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dominoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adnia 1

03.01.2013, 10:13

dia, se poate scoate pestele...si eu am sarit peste el cand am repetat reteta!

adry88 1

03.01.2013, 11:11

Lau 1

03.01.2013, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi