Oua cu fasole si toast cu ricotta

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Dec 2015 | 2901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 grame fasole la conserva
  • 250 grame rosii cherry
  • 1/2 lamaie
  • ulei de masline
  • 4 tulpini busuioc proaspat
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 2 felii de paine integrala
  • 2 lingurite cu varf de ricotta
  • otet balsamic (optional)
  • sos picant (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu fasole si toast cu ricotta:

Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat.

Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper.

Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga rosiile si 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mare 1 minut. Se sparg ouale in tigaie, se acopera cu un capac, se reduce focul la mediu spre mic si se gatesc 3-4 minute, in functie de preferinte.

Intre timp se prajeste painea pe un un gratar fierbinte, apoi se ung feliile cu ricotta. 

Se servesc ouale cu feliile de paine, cateva frunze de busuioc si otet balsamic, sos picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu fasole si toast cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gicuta 1

03.12.2015, 08:32

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 16:14

bune, bune!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei