Cartofi gratinati

de dentistutza in Mancaruri de legume, 25 Ian 2011 | 35220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi rosii
  • 300 gr. telemea de oi sau cas de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 cepe
  •  sare, piper mozaic,
  • 3-4 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri, ceapa deasemenea, si se aseaza in vas alternand straturile de cartof, ceapa si branzeturi rase. Ultimul strat  va fi cascaval peste care presaram restul de pesmet. Se coace la cuptor circa o ora la foc potrivit.

Se poate servi ca fel principal sau ca garnitura, important este sa se consume fierbinte.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice tip de branza care va place.

2

Cartofii vor avea nevoie de un praf de sare chiar daca branza este suficient de sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu sos Bechamel