Cartofi copți cu ceapă caramelizată, o rețetă delicioasă, ușor de făcut, cu gust bogat și textură crocantă. O bunătate care te va cuceri.
Pentru acești Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri, sunt necesare câteva ingrediente: cartofi, ceapă, unt, brânză feta.
Cum se prepara acesti Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri:
Curăță și taie cuburi cartofii și pune-i într-un vas de copt termorezistent. Toarnă peste ei puțin ulei de măsline și condimentează-i cu sare și piper. Amestecă-i bine. Adaugă puțină apă ca să ajute la gătire.
Acoperă vasul cu o folie de copt și coace cartofii în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute. Cu 10 minute înainte, îndepărtează folia și lasă cartofii să capete o crustă rumenă.
Între timp, curăță și taie ceapa julien.
Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și pune ceapa la caramelizat. Adaugă un cub de unt și las-o pe foc până se rumenește bine, apoi adaugă zahărul și oțetul balsamic. Amestecă ușor și pune un praf de sare. În momentul în care a scăzut lichidul din tigaie și ceapa devine caramelizată, oprește focul.
Scoate tava cu cartofi și pune ceapă caramelizată peste ei, apoi fărâmițează brânză feta deasupra. Presară puțin mărar verde și servește bunătatea asta de cartofi.
Sunt foarte gustoși și satiosi.
Încearcă și rețeta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustoși sau rețeta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.
Îți recomandăm și rețeta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitură grozavă.