Cartofi noi, ca in Banat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 17197 vizualizari

 

Ii multumesc bucatarasului babi5 pentru aceasta reteta minunata! Foarte aromati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi noi;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 1 ceapa potrivita;
  • piper;
  • sare;
  • busuioc;
  • boia (am pus dulce);
  • apa (cat sa acopere cartofii);
  • putin ulei (pentru uns vasul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, ca in Banat:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale.

Pornim cuptorul la 200 grade.

Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam cartofii.

Tocam ceapa si usturoiul verde. Adaugam totul peste cartofi, asezonam, punem si piperul, busuiocul, boiaua si amestecam totul foarte bine.

Turnam apa cat sa fie cartofii aproape acoperiti.

Punem peste vas, folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute. Indepartam apoi folia, miscam vasul astfel incat cartofii sa isi schimbe putin pozitia si lasam la cuptor pana scade apa si cartofii se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, ca in Banat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu telemea