Cataif

de Brindusa in Prajituri, 21 Ian 2011 | 31035 vizualizari

 

Cataiful este un desert turcesc, dar care se poate manca si in Grecia, intr-o forma putin modificata. Se face foarte usor, dintr-o baza facuta din paste foarte subtiri si insiropate din greu cu sirop concentrat de zahar. Chiar daca nu va plac deserturile foarte dulci, eu zic sa incercati macar o lingurita de cataif. O sa merite.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu taietei pentru cataif (350 g)
  • 300 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 400 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 300 g smantana
  • putina nuca, sau fistic  macinate mare
Portii: 19
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc)

Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute

Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste.

Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana cand poti tine degetul inauntru

Toarna siropul peste taietei si lasa pana ce se raceste bine, iar siropul este absorbit. Taieteii trebuie sa se inmoaie, dar nu foarte tare. 

Pune putina frisca deasupra si presara cu nuca

TIPS-URI

1

Eu am gasit taietei de cataif deja preparati, adica copti in cuptor pana devin aurii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema