Ceafa de porc gatita la cuptor

de mirela0911 in Porc, 16 Ian 2022 | 7718 vizualizari

 

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o gatesc la cuptor. Spre surprinderea mea, a iesit chiar buna si au mancat si copiii (ca doar ei sunt cei mai pretentiosi, ei gasesc grasime si in pieptul de pasare). :))) :D

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g ceafa de porc, taiata felii
  • sare, piper dupa gust
  • condimente pt porc Delikat
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • cartofi piure pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc gatita la cuptor:

Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru porc.

Se curata ceapa si usturoiul, se taie in felii mai mici si se asaza deasupra peste carne. Se toarna apa si vinul, apoi se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45 de minute. La jumatatea timpului, se scoate tava si se intoarce carnea si pe partea cealalta. Dupa scurgerea timpului, se verifica daca este facuta carnea apoi se introduce din nou la cuptor fara a mai fi acoperita. Se lasa sa se rumeneasca usor si sa mai scada sosul.

Intre timp se pregateste piureul de cartofi. Cand este gata carnea, se serveste alaturi de cartofi si muratura preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti, se mai pot adauga si altfel de legume in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc gatita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ananas si cascaval