Ceafa de porc in bere

de Adele in Porc, 19 Apr 2015 | 4504 vizualizari

 

Zi de Duminica ..deci nu-mi puteam nici prin gand ..permite sa le servesc doar un orez acolo ..asa ca am pregatit o ceafa de porc in bere..peronal nu ma prea omor cu leguma preferita a Clementinei :))))) ..dar azi am servit si eu cu pofta ;;)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de ceafa cu os.
  • 500 ml bere.
  • rozmarin.
  • sare.
  • piper.
  • usturoi.
  • 3 linguri de mustar .
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in bere:

Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune

Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se pune o tigaie pe foc si se unge cu ulei (nu prea mult) se lasa la incazlit si se pune carnea ,se sigileaza pe ambele parti ,dupa care se adauga mustarul ,uleiul si cateva linguri din zeama in care a fost tinuta carnea.

Se lasa cateva minute dupa care cu ajutorul unei linguri se extrag cateva linguri din sosul format.Se lasa cu un capac acoperita 2-3 minute pana se rumeneste bine pe ambele parti.

Noi am servit alaturi de orez cu legume si salata .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pate pregati si pe gratar sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Adele 1

20.04.2015, 10:48

Mariana

mihaelar63 1

28.04.2015, 15:41

Mama ce deliciu . La favo

Adele 1

28.04.2015, 16:58

Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumeri