Ceafa de porc la cuptor

de carmenvlad in Porc, 1 Mai 2011 | 10934 vizualizari

 

Este o reteta cu multe calorii, buna pentru gurmanzi si iubitori de carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc
  •  50 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita cimbru
  •  ¼ lingurita busuioc
  •  ½ lingurita boia de ardei iute
  •  Sare si piper dupa gust
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • 3 linguri pasta de tomate diluata cu apa calduta
  • 3-4 catei de usturoi sau 3-4 fire usturoi verde  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor:

Bucatile de ceafa se bat usor cu ciocanul de snitele, se ung cu ulei de masline pe amandoua partile, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc si boia de ardei iute. Se stropeste cu vin alb si se lasa la temperatura camerei  1-2 ore. Apoi se aseaza carnea in tava de friptura, se adauga si sosul ramas, se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru 1 ora (din cand in cand carnea se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu sosul din tava). Cand este aproape gata se scoate capacul, se lasa sa se rumeneasca putin carnea timp de 10 minute si se pune peste friptura pasta de tomate diluata cu apa calduta si usturoiul taiat marunt. Se mai lasa 5 minute, se scoate de la cuptor si se presara paterunjel verde tocat marunt. Se serveste cu cartofi la cuptor sau cu orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti