Chec "Inima"

de Lavinia in Prajituri, 28 Mai 2013 | 14682 vizualizari

 

Am venit cu micul dejun ,voi aduceti cafeaua ;;) >:D< Multumesc Miha pentru inspiratie desi am facut multe modificari dar mi-a placut ideea cu formele ;;) >:D

 

INGREDIENTE

  • Blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Checul alb:
  • 5 oua mici(4 mari)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri de frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Inima":

Prima data ne ocupam de blatul de cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana acesta se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam si pe ele peste albusuri. Separat intr-un bol amestecam cacaua cu faina si o cernem in prealabil de 2-3 ori. Adaugam ingredientele uscate cate putin amestecand usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adaugam esenta de rom. Tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul complet racit se decupeaza cu ajutorul unei forme de fursecuri sau o forma mai mica in forma de inima.

Chec:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam peste albusuri si galbenusurile frecate cu uleiul. Faina amestecata cu praful de copt o cernem in prealabil de 2-3 ori apoi o adaugam peste albusuri lingura cu lingura amestecand usor de sus in jos cu o paleta. La final adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta de migdale.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Punem cam 1/3 din compozitia alba apoi asezam inimioarele pe mijloc unele langa altele(vezi foto) Turnam si restul de compozitie si nivelam bine. Introducem checul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Checul racit il glazuram cu ciocolata si servim cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Inima"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura alb/negru