Am vrut sa fac un chec marmorat...dar nu am avut cacao...asa ca a iesit simplu dar aromat si bun...reteta Jamila Cuisine... reteta pentru 2 tavi de chec si 6 briose
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o spuma lucioasa care nu cade din castron.
Galbenusurile le amestecam ca la maioneza cu cele 8 linguri de ulei. Apoi turnam galbenusurile peste albusuri.
Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste albusuri si galbenusuri. Se amesteca cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.
Punem compozitia astfel obtinuta in 2 tavi de chec, pentru ca tavile mele sunt mai micute, restul compozitiei l-am pus in 6 forme de briose.
Se introduce la cuptor pana trec testul scobitorii, asta depinde de cuptor. L mine dureaza cam 30-35 de minute. Briosele au fost gata dupa 25 de minute.
Pofta buna