Chifle ca pe vatra

de La Ancuta in Piine, 18 Mai 2011 | 4430 vizualizari

 

by Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 425 g faina
  • 150 ml lapte
  • 175 ml apa
  • 35 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 12 g drojdie proaspata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra:

Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute.

Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Mai adaugam faina, daca este nevoie.

Formam o bila, acoperim si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.

Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe planul de lucru usor infainat. Formam chiflele (mie mi-au iesit 6 bucati) si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit si apoi le ungem cu lapte.

Dam la cuptor, la 220 de grade pentru ~20 de minute.
Scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Sunt tare bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

kamy 1

19.05.2011, 22:24

bine mai arata

La Ancuta 1

19.05.2011, 22:33

Multumesc Kamy

ionela2682 1

02.06.2011, 20:49

ce dolofane ....super....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]