Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

de Bucataras in Piine, 18 Sep 2024 | 1372 vizualizari

 

Andra Mihail ne prezintă astăzi o rețetă de chifle de casă pufoase și delicioase, preparate cu efort minim.
O rețetă simplă cu frământare redusă, perfectă pentru cei care doresc să obțină pâinici proaspete și aromate fără a petrece mult timp în bucătărie. Descoperă secretul unor chifle rapide și ușor de făcut, ideale pentru orice masă!
Pentru aceste Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie și ulei de măsline.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:
  • 500 g făină
  • 450 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • 12 g sare
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:

Cum se prepara Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:

Amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă un praf de sare și amestecă. În mijlocul făinii, fă un locaș și adaugă apa călduță și uleiul de măsline.

Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează aluatul, apoi acoperă-l cu folie de bucătărie și lasă-l la dospit aproximativ o ora. Nu trebuie adăugată făină, aluatul trebuie să fie moale.

După ce a dospit o oră, îndepărtează folia. Cu mâna umezită cu apă, trage și împăturește aluatul. Acoperă-l la loc cu folie și lasă aluatul la dospit încă o jumătate de oră.

Scoate apoi aluatul pe un blat de lucru presărat bine cu făînă. Pudrează-l bine cu făînă, apoi împarte-l cu ajutorul unei ustensile pentru pâine în 6 porții

Așază chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanță una de cealaltă pentru că vor crește la copt.

Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute sau până se rumenesc frumos. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor.

După ce s-au rumenit frumos, scoate chiflele din cuptor și lasă-le la temperat, apoi transferă-le pe un grătar de bucătărie.

Sunt perfecte la micul dejun, pentru sendvișuri sau mâncate calde cu un pahar de sana.

Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.

Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu drojdie naturala