Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

de Bucataras in Piine, 18 Sep 2024 | 1932 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Andra Mihail ne prezintă astăzi o rețetă de chifle de casă pufoase și delicioase, preparate cu efort minim.
      O rețetă simplă cu frământare redusă, perfectă pentru cei care doresc să obțină pâinici proaspete și aromate fără a petrece mult timp în bucătărie. Descoperă secretul unor chifle rapide și ușor de făcut, ideale pentru orice masă!
      Pentru aceste Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie și ulei de măsline.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:
      • 500 g făină
      • 450 ml apă călduță
      • 7 g drojdie uscată
      • 12 g sare
      • 2 linguri ulei de măsline
      Portii: 6
      Timp de preparare: sub 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:

      Cum se prepara Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:

      Amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă un praf de sare și amestecă. În mijlocul făinii, fă un locaș și adaugă apa călduță și uleiul de măsline.

      Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează aluatul, apoi acoperă-l cu folie de bucătărie și lasă-l la dospit aproximativ o ora. Nu trebuie adăugată făină, aluatul trebuie să fie moale.

      După ce a dospit o oră, îndepărtează folia. Cu mâna umezită cu apă, trage și împăturește aluatul. Acoperă-l la loc cu folie și lasă aluatul la dospit încă o jumătate de oră.

      Scoate apoi aluatul pe un blat de lucru presărat bine cu făînă. Pudrează-l bine cu făînă, apoi împarte-l cu ajutorul unei ustensile pentru pâine în 6 porții

      Așază chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanță una de cealaltă pentru că vor crește la copt.

      Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute sau până se rumenesc frumos. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor.

      După ce s-au rumenit frumos, scoate chiflele din cuptor și lasă-le la temperat, apoi transferă-le pe un grătar de bucătărie.

      Sunt perfecte la micul dejun, pentru sendvișuri sau mâncate calde cu un pahar de sana.

      Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.

      Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

      pe 21.03 la 15:03

      Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

      pe 21.03 la 14:02

      Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

      pe 21.03 la 10:21

      Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

      pe 20.03 la 17:01

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      2285 puncte

      oanapl

      1086 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      abstract01

      400 puncte

      vasimur

      222 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Paine de casa bogata in fibre