Chifle rustice

de stefy_a in Piine, 26 Mai 2016 | 2903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle rustice:

Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea

Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia

Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn

Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa

Aluatul se acopera cu un prosop si se aseaza intr-un loc cald ferit de curenti de aer si se lasa la crescut o ora

Dupa o ora de dospire, aluatul se rastorna pe plansta de lucru, tapetata cu faina, si se imparte in 8 bucati egale si se modeleaza chiflele trecandu-le si prin faina de pe planseta

Chiflele formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de circa 30 de minute, pana cand sunt frumos rumenite

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

26.05.2016, 20:04

Sunt minunate!

mirela0911 1

26.05.2016, 21:57

Ce bune-s!

- Andreea - 1

07.06.2016, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt