Chifle rustice

de stefy_a in Piine, 26 Mai 2016 | 2812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle rustice:

Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea

Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia

Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn

Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa

Aluatul se acopera cu un prosop si se aseaza intr-un loc cald ferit de curenti de aer si se lasa la crescut o ora

Dupa o ora de dospire, aluatul se rastorna pe plansta de lucru, tapetata cu faina, si se imparte in 8 bucati egale si se modeleaza chiflele trecandu-le si prin faina de pe planseta

Chiflele formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de circa 30 de minute, pana cand sunt frumos rumenite

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

26.05.2016, 20:04

Sunt minunate!

mirela0911 1

26.05.2016, 21:57

Ce bune-s!

- Andreea - 1

07.06.2016, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rustica frantuzeasca