Chifle umplute

de cristinutanicolita in Piine, 19 Ian 2016 | 3610 vizualizari

 

Merg de minune dimineata la cafea sau pachetel la scoala, servciu.
Am ales sa le fac cu produse din gospodaria proprie, fara E-uri! :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 250 ml apa
  • 300 g carnat de casa
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 galbenusuri + 2 lg iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Carnatul se taie si se prajeste.

Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa infainata si se imparte in 8 bile.

Se ia o bila se intinde in forma de cerc, se bune brana si carnati. Se pliaza si se formeaza chifla.

Se procedeaza la fel cu toate bilele de aluat.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 15 min la crescut in loc caldut.

Galbenusurile se bat cu iaurtul

Dupa cele 15 min se ung chiflele cu galbenus si se coc la foc mediu, in cuptorul preincalzit pana devin rumene si frumoase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)