Chiftele cu sos Cirio

de lidiac in Pui, 19 Apr 2011 | 5773 vizualizari

 

Sosul adaugat chiftelelor este cea mai buna metoda de a le transforma dintr-o gustare intr-un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 linguri ulei
  • 3 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 conserva rosii Cirio Polpa
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 oua
  • pesmet
  • 100 g susan
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos Cirio:

Pentru chiftelute, am curatat  1 ceapa mare, cartofii si usturoiul si le-am tocat marunt cu robotul.  Am amestecat foarte bine carnea cu ceapa, usturoiul si cartofii tocati,mararul tocat, ouale, o lingurita de sare si un varf de cutit de piper.  Am incins uleiul, am dat forma dorita chiftelutelor si le-am tavalit un pic prin pesmet si susan, dupa care le-am prajit.

Pentru sos, am tocat 2 cepe . Intr-o tigaie am incins uleiul si am adaugat ceapa, pana s-a rumenit. Am adaugat conserva de rosii Cirio, pasta de tomate si 1 lingura de zahar. Am stins totul cu 800 ml apa. Am condimentat sosul cu sare si piper si l-am lasat sa fiarba bine. Am adaugat chiftelele in sos, le-am lasat sa dea in clocot , am pus foile de dafin si am oprit focul. Foile de dafin le-am lasat doar 2 minute, pentru ca sosul sa nu capete un gust amar.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust puteti inlocui apa cu supa de pui sau vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos Cirio" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Lau 1

19.04.2011, 22:32

buneeee

kamy 1

19.04.2011, 22:51

bine ai venit bune si cu sos

MVMih 1

02.05.2011, 22:35

vreau si eu o chiftelutzaaaa...acuuum

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]