Chiftele in sos de branzeturi

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2016 | 3952 vizualizari

 

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu am mai rezistat si m-am pus pe treaba. Daca stiam cat de grozave ies, le faceam mai repede, dar na, asa fac eu, mereu aman...Ai mei au fost cei mai incantati, au zis ca mananca ceva mai bun ca la restaurantele de lux, iar pentru mine asta, este cea mai mare satisfactie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 2 felii de paine
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • Pentru sos:
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 90 gr cascaval
  • 70 gr mozzarella
  • 40 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • boabe de piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de branzeturi:

Chiftelele:
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.
Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.
Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.
Le amestecam pe toate bine de tot.
Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.

Tapetam cu hartie de copt o tava.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.
Sosul:
Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.
Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.
Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.

Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.
Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.
Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.
De preferat sa fie consumate cat sunt calde.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in sos de branzeturi