Dupa ce am cercetat toate retetele de fasole servita in paine am creat o compilatie. Iata ce a rezultat!!!! Multumesc Oana si Silvia pentru idei!
Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla.
Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a inceput sa fluiere. Fasolea se pune la fiert in apa rece dupa ce a fost prealabil scursa de apa in care a stat peste noapte. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se pune la dinstiut. Se adauga la amestecul de ceapa ciolanul fiert si dezosat. Se adauga si fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 20 de minute la fiert pentru a se combina gusturile. Intre timp se pregateste aluatul de paine, personal, am pus toate ingredientele la masina de paine, "cea de/a treia mana" , la programul de aluat. Dupa ce aluatul a fost framantat si crescut, l/am scos si dupa ideea lui Silviei, l/am pus pe un vas rezistent la caldura si am creat farfuriile pentru ciorba. A copt cca. 20 de minute. Am scos painicile de pe forme si am sevit ciorba de fasole, acompaniata de o salata de varza murata. Stiti vorba aceea " se bateau turcii la gura lor!", chiar asa s/a intamplat. Pofta buna!