Chiftele in sos de mazare

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2013 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 500 g carne tocata (vita + porc)
  • 2 felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos de mazare:
  • 1 conserva mare de mazare (800 g)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri si 1/2 faina
  • 150 g pasta de rosii
  • apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de mazare:

Chiftele: intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust.

Amestecam toate ingredientele, iar cu mana umeda incepem sa formam chiftelutele.

Le prajim in ulei incins pana devin rumene si apoi le scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Sos de mazare: punem uleiul la incins, adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se face cocoloase.

Adaugam pasta de rosii, omogenizam si adaugam apa.

Lasam pana incepe sa clocoteasca si prinde consistenta unei smantani mai groase, apoi adaugam mazarea si lasam pana incepe iar sa clocoteasca.

Adaugam sare si piper dupa gust, chiftelele, amestecam si dam de-o parte.

Servim imediat, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.