Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii

de Miha in Pui, 3 Iul 2009 | 9532 vizualizari

 

Delicioase

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1 catel usturoi
  • verdeata
  • sare,piper,boia de ardei,nucsoara
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 1 lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 cana apa
  • In plus:
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 2 cepe verzi (numai partea alba)
  • 1 catel usturoi
  • sare,piper,foaie de dafin
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii:

Chiftelute:

Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru uscat si dam la cuptor pana se rumenesc.

Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare.Le scurgem de apa si dupa ce s-au racit le taiem in jumatate.

Ceapa verde si usturoiul tocate marunt le calim putin in cateva linguri de ulei de masline,dupa care adaugam si ciupercile.

Separat preparam sosul de rosii.Apa o punem la fiert.Faina o "desfacem" cu sucul de rosii si rasturnam peste apa care clocoteste.Punem si foaia de dafin si mai dam cateva clocote.

Peste ciupercile calite punem sosul de rosii si chiftelutele coapte,potrivim gustul de sare si piper.

Se serveste presarat cu marar proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]