Chiftelute cu verdeata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2010 | 4761 vizualizari

 

am vrut sa schimb gustul chiftelutelor vesnic pregatite cu usturoi ,au iesit foarte gustoase .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata porc
  • 500gr carne tocata vita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita cimbrisor verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan
  • ulei
  • 1 virf cutit bicarbonat sodiu
  • zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu verdeata:

Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper .

Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie .

Se formeaza din compozitie bilute care se prajesc in ulei incins .

Pentru diversitate , jumatate din chiftelute le-am dat prin susan dupa care le-am pus la prajit .

Se scot pe un servet  de hartie care va absoarbe surplusul de ulei .

TIPS-URI

1

bicarbonatul stins cu zeama de lamaie va lega compozitia si chiftelele vor fi mai pufoase .

2

doar  din greseli inveti , ardeiul , ceapa si verdeturile trebuiau date prin masina de tocat sau maruntite cu robotul , compozitia ar fi fost mai omogena .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si kaizer