Chiftelute de dovlecei

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2013 | 12536 vizualizari

 

Prefer chiftelutele de dovlecei in locul celor din carne. Nu le fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza faptului ca incerc sa evit pe cat pot prajeala. De gustoase, sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei , marime medie
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 150 gr branza afumata de la sibieni ( se poate pune si telemea )
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca cu ouale, verdeata tocata marunt, branza data pe razatoarea cu ochiuri mici si pesmetul. 

Se formeaza chiftelutele, care se dau prin faina si se rumenesc pe ambele parti la foc mediu, asezandu-le apoi pe un servetel pentru ca uleiul sa fie absorbit. 

Se pot servi cu usturoi , sos de iaurt, sos Tzatziki sau cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu susan