Chiftelute de dovlecei cu quinoa

de anca_rm in Mancaruri de legume, 8 Iul 2015 | 17748 vizualizari

 

Piata e plina de dovlecei si trebuie sa profitam de ei. Ii putem face pane, umpluti , supa/ciorba , ghiveci dar eu va propun azi o reteta putin inedita : chiftelute la cuptor cu quinoa si sos de iaurt .

 

INGREDIENTE

  • -500 gr dovlecei razuiti
  • -150 gr quinoa fiarta
  • -2 fire ceapa verde
  • -1 fir de usturoi verde sau 2-3 catei usturoi
  • -marar verde
  • -2 oua
  • -2 linguri pesmet
  • -sare
  • -piper
  • Pt sos
  • -50 ml iaurt
  • -1 usturoi verde
  • -sare
  • -curcuma (optional) sau boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei cu quinoa:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute .

Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine . Le tocam marunt si le punem intr-un bol .

Quinoa (aproximativ 50 gr seminte de quinoa nefiarta) o spalam cu apa rece si o punem la foc in apa cu sare (raportul este de 1 la 3 ) , o lasam sa fiarba 10 minute si apoi acoperita o mai lasam sa stea 10 minute . O punem in strecuratoare si o lasam deoparte.

Dovlecei ii stoarcem in maini de apa pe care au lasat-o si ii punem peste verdeturi . Adaugam si pesmetul  iar peste ele punem quinoa fiarta , ouale batute usor si condimentele .Daca vi se pare prea moale mai puneti pesmet.  Omogenizam bine si formam chiftelute de marimea unei caise. Le aplatisam putin si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.

Dam tava la cuptor la 180 grade pe functia grill , le lasam 15 minute apoi le intoarcem si mai lasam 15 minute .

Facem sosul amestecand iaurtul cu usturoiul tocat , sare , piper si optional boia sau curcuma (pt culoare).

Sunt bune calde , dar si reci a doua zi.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval