Bunatati pentru colindatori!
Crocante la exterior si pufoase la interior, gustul intens de ciocolata!
Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara).
Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei).
In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se obtine o spuma densa.
Se adauga esenta de rom, ciocolata topita si se amesteca compozitia.
Se presara praful de copt si faina, incorporandu-se complet.
Compozitia obtinuta este densa, spumoasa.
Se acopera vasul si se pastreaza la rece pentru 2-3 ore, timp suficient pentru ca din compozitia obtinuta sa formam bilele de ciocolata.
Am obtinut exact 36 de fursecuri, desi ar fi iesit mai multe (le-am modelat mai mari).
Fiecare bila modelata se trece, uniform, prin zahar tos, iar apoi prin zahar pudra.
Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am copt pentru 15 minute, la o temperatura de 160 de grade.
Se racesc complet, inainte de a fi asezate in cutii.
Pofta buna!