Ciorba ardeleneasca de porc

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2013 | 7961 vizualizari

 

Mie imi plac ciorbele rosii, ca in Oltenia. Piticul meu insa prefera ciorbele ardelenesti, drese cu smantana. Si ce nu face o mama pentru puiul ei... face de toate, chiar si ciorba dreasa :).

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc afumate (4 bucati)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 7-8 cartofi
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • sare, piper
  • cimbru
  • tarhon in otet
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc:

Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul.

Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de sare si piper. Adaugam apoi tarhonul tocat marunt si zeama de lamaie.

Intre timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Cu un polonic adaugam din ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana, pana cand acesta ajunge la temperatura ciorbei din oala. Stingem focul si adaugam oul cu smantana in ciorba, amestecand cu o furculita.

Servim calda cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci cu hrisca si carne de porc