Ciorba cu perisoare de manzat

de Sim0na in Ciorbe, 20 Feb 2012 | 3772 vizualizari

 

Multumesc Antonina ptr retata!

 

INGREDIENTE

  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • ½ telina mica
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei verde
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri rase orez
  • 1 lingura rasa bors Magic
  • ½ legatura patrunjel
  • 2 galbenusuri ou gaina
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 g carne tocata vita
  • 4 oua prepelita
  • cateva fire patrunjel
  • cateva fire marar
  • 1 lingura cu varf orez
  • 1 lingurita rasa sare
  • un praf piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de manzat:

Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morocv, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba.

Intre timp m-am ocupat de perisoare: am amestecat carnea de manzat cu 2 oua de prepelita (varianta originala era 1 albus + 1 ou intreg de gaina amandoua!), patrunjelul si mararul tocate marunt, orezul spalat, sarea si piperul. Am amestecat si am mai adaugat 2 oua de prepelite, amestecand bine. Cu mainile umezite am facut perisoarele pe care le-am asezat frumos pe o farfurie.

Cand legumele au fost fierte – dupa cca 30 minute, am dat focul mic, am adaugat orezul si perisoarele. Am lasat sa fiarba cca 20 minute.

Dupa acest timp am pus borsul si legatura de patrunjel tocata marunt. Am mai lasat sa fiarba cca 5-10 minute.

Am amestecat cu furculita 2 galbenusuri de ou de gaina, am pus cu polonicul zeama din oala peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi am rasturnat in oala, incorporand bine. Am mai lasat cateva clocote, apoi am stins focul.

Am papat cu smantana si ardei iute! O nebunie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de manzat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare