De la Mihaela preluata. Eu faceam ardeii in supa de rosii. Am incercat si a iesit foarte buna.
Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o tigaie.
Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si pasta de tomate si se mai fierbe 5 minute.
Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.
Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine.
Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi sau rondele.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Se calesc intr-o oala in ulei 5 minute.
Se pune vegeta si piper.
Se pune apa si se lasa la fiert 20 de minute.
Se pun ardeii facuti, se completeaza cu apa si se mai fierb 30 de minute.
Se pun rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute.
Se pune verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper, se mai da un clocot si este gata.
Se poate manca cu smantana.
Pofta Buna!
1
Se poate face si acrita cu bors.