Ciorba de conopida

de trifadalia in Supe, 17 Iul 2018 | 3373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc gat de curcan
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc conopida
  • 2 buc patruinjel
  • 1/2 buc telina
  • 1/2 buc gulie
  • 1 buc ceapa
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida:

Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os.

Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece.

Zarzavaturile se curata si se taie cubulete, apoi se pun la calit in ulei pentru 5 minute. Se stinge cu apa in care a fiert gatul de curcan, apoi se adauga si conopida pentru a se fierbe. Cand legumele sunt fierte, se adauga si carnea luata de pe os.

Se fac galustele: Se bate oul cu furcululita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut care apoi se rup in supa si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. La final se adauga o legatura de marar verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de somon