Ciorba de dovlecel

de cristina1985 in Ciorbe, 9 Oct 2019 | 3836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (230 g)
  • 1 ardei galben mic
  • 1 ceapa mica
  • apa
  • 1/4 lg-ta turmeric (sau vegeta)
  • 1 galbenus ou
  • 1 lg smantana
  • marar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai  adagati, in cazul in care scade). Se mareste flacara  pana fierbe, apoi se reduce. Din  acest moment se lasa 40 minute, la foc mic.

Dovlecelul taiat in cubulete (eu l-am lasat cu coaja) se pune in oala si se mai lasa 20 minute si se inchide focul. Se presara marar tocat si se lasa supa la racit 10-15 minute.

Se face un amestec din galbenus ou, cu smantana si putina supa, care vine turnat in oala, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean