Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Sep 2014 | 4085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare de cca 500 gr.
  • 1 bucata piept de porc afumat de cca 300 gr.
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • cateva bobite de mustar
  • cateva boabe de piper negru
  • patrunjel si telina verde
  • oregano in otet
  • sare si piper macinat dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat:

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat bucati.

Lasam sa se caleasca cateva minute impreuna, apoi adaugam rondelele de morcov si bucatelele de gogosar taiat cubulete.

Punem cca 2,5l apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper, bucatelele de dovlecel, rosia trecuta pe razatoarea fina si lasam sa fiarba totul la foc moderat pana fierb legumele si carnea. Punem borsulsi mai lasam sa dea cateva clocote.

La final presaram verdeata proaspat tocata si punem 1 lingurita oregano in otet si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]