Ciorba de fasole cu ciolan

de lilik in Ciorbe, 4 Iul 2011 | 6291 vizualizari

 

este groaznic de cald si nu obisnuiesc sa pregatesc carne de porc si nici fasole pe caldura,dar cand s-a intors mama din Romania acum cateva zile,printre altele mi-a adus un ciolan afumat...si ce m-am bucurat de taaare...a doua zi m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 3 linguri de faina
  • 2 pahare cu suc de rosii(sau cateva linguri de bulion)
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala.

Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si fasole,punem apa si punem la fiert.

Cand fasolea e aproape fiarta,punem 7-8 linguri de ulei si 3 linguri de faina pe foc si cand devine maronie punem sucul de rosii si cateva polonice de apa,amestecam sa nu faca cocoloase si lasam pana incepe sa fiarba apoi punem in ciorba si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

La sfarsit potrivim de sare si piper si punem patrunjelul si tarhon maruntite apoi dam deoparte.

Servim cu ceapa verde sau cu o salata de ceapa cu otet....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec