Ce poate completa perfect o ciorba de fasole, decat un ciolan afumat, care-i va da o savoare si-o aroma deosebita?
Rantas :
Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie , deoarece are ciolanul suficienta sare.
Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.
Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.
Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat omogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba de fasole , dupa care o turnam peste ciorba din oala.
Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala cu ciorba de fasole. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.
Eu nu am pus usturoi in ciorba de fasole , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.
Va doresc pofta buna !
1
daca va place , puteti adauga in ciorba de fasole si leustean verde, tocat