Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Bucataria_Portocalie in Ciorbe, 18 Mar 2010 | 6357 vizualizari

 

reteta Afumaturi.ro

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole
  • un ciolan afumat (de preferat dezosat)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 100 ml suc rosii
  • bors (optional)
  • marar si ceapa rosie pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

  • Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte, o fierbem o jumatate de ora si aruncam apa.
  • O punem iar la fiert cu ceapa, morcovii, telina si pastarnacii.
  • Punem ciolanul la fiert si dupa jumatate de ora-40 min aruncam apa, scoatem ciolanul si il taiem bucati mici.
  • Duce ce au fiert bine legumele si fasolea (aici e numai pe incercate depinde de care fasole aveti), scoatem legumele, aruncam ceapa si pasam restul. Le adaugam iar in ciorba cu ciolanul taiat bucatele, ardeiul gras taiat cuburi si sucul de rosii. Mai lasam 20 min la foc mic. Mie mi s-a parut cam dulce ciorba si am acrit-o cu bors. La sfarsit am adaugat o legatura de cimbru si am lasat-o doar cateva minute sa-si lase aroma. Daca nu aveti, folositi cimbru macinat, ii da o aroma aparte ciorbei.
    Presaram marar tocat si servim cu ceapa rosie. O sa va placa! Garantez!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]