O delicioasa ciorba de post preparata cu ajutorul mirodeniilor de la Delikat.
Fasolea se pune de seara la hidratat in apa calda.
Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole.
Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute.
Scurgem fasolea si inlocuim apa, o lasam din nou sa clocoteasca alte 15 minute.
O scurgem din nou, apoi punem fasolea din nou in oala impreuna cu uleiul, ceapa si ardeiul tocate, adaugam rondelele de morcovi, lingura de bobite de mustar, foile de dafin, boabele de piper.
Punem apa plata, adaugam sare dupa gust si acoperim oala,lasand ciorba sa fiarba la foc mediu pana se patrund toate legumele.
Rosiile se spala, se trec apoi prin robot si se adauga in oala.
Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi oprim focul.
Presaram cimbrisor de la Delikat si leustean proaspat tocat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.
Pofta buna!