Ciorba de fasole verde

de Corinuta in Ciorbe, 4 Oct 2010 | 3765 vizualizari

 

Ideea mi-a dat-o Nadina, reteta difera ptr ca eu nu folosesc bors:)

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole 
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 400 ml suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde:

Se spala fasolea, se curata de codite si se taie dupa preferinte. Se opareste cateva minute in apa cu sare, apoi se strecoara.

Ceapa se curata si se toaca, morcovii si pastarnacul se curata si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi. Se calesc toate legumele in ulei cateva minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga 3 litri de apa si se lasa sa fiarba.

Se adauga fasolea cand legumele sunt fierte de jumatate. Cand fasolea s-a inmuiat se adauga sucul de rosii si se condimenteaza ciorba. Se mai lasa sa fiarba vreo 5 minute, apoi se ia de pe foc.

La servire se poate adauga smantana sau verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"