Ciorba de loboda cu ou intreg

de Ina in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2010 | 10247 vizualizari

 

Delicioasa calda, dar si rece, cu o ceapa verde alaturi.

 

INGREDIENTE

  • loboda ( cat cuprinzi in doua maini )
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 cartofi
  • 400 g. rosii in bulion sau 300 ml  suc de rosii
  • 1 litru bors
  • 5-6 oua
  • sare, delikat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu ou intreg:

Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt.  Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele.

Punem legumele la fiert, apoi adaugam rosiile sau sucul de rosii si loboda tocata. Lasam sa fiarba inca 10 minute si adaugam borsul fierbinte. 

Cand inca clocoteste, spargem ouale intregi in ciorba ( ca la ochiuri). Pentru a drege ciorba si a-i da un aspect si mai frumos, putem bate 1-2 oua si le punem in fir subtire in ciorba clocotinda. Potrivim de sare .

Oprim focul si adaugam leustean verde tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Ouale intregi dau si aspect, dar si gust delicios ciorbei.

2

Loboda rosie da culoare deosebita ciorbei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ou intreg" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

24.05.2010, 10:49

eu fac aceasta ciorbica cu omleta de oua taiata fasiute dar o sa incerc si cu ou intreg.............bine arata ina asa ca imi iau furculitele si plec catre tine...........

Bucataras Medi 1

24.05.2010, 10:50

pup si multa sanatate!

Ina 1

24.05.2010, 12:29

te pup si eu, medioto! Multumesc de urari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana