Ciorba de miel cu dovlecei

de katty in Ciorbe, 17 Sep 2021 | 3435 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa cu carne de miel, multi dovlecei si iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de miel cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri paste risoni
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran uscat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml iaurt
  • patrunjel verde tocat fin
  • zeama de lamaie optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu dovlecei:

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a obtine o zeama limpede.

Scurgem zeama, pastrand carnea separat. Curatam ceapa,morcovul, ardeiul gras si  telina si le taiem cubulete.

Punem zeama inapoi la foc impreuna cu legumele. Cand acestea sunt fierte de jumatate adaugam dovleceii pe care i-am descojit si i-am taiat cuburi mai mari.

Scoatem carnea de pe oase. Dupa 10 minute adaugam carnea, pastele, sare, piper si maghiran.

Daca este nevoie completam cu putina apa calda si fierbem 5-7 minute. Intr-un castron batem iaurtul cu galbenusurile si turnam incet, cate putina zeama fierbinte amestecand continuu.

Turnam amestecul in oala cu ciorba amestecand continuu. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

Servim ciorba fierbinte, optional putem sa o mai acrim cu zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

daca o doriti mai acra puteti sa o acriti cu zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace