Desi materia prima principala, adica capul de miel arata ca in filmele de groaza, gustul este deosebit de bun la ciorbitza asta.
Ciorba de miel reteta
Capul de miel se curata si se spala foarte bine . Se pune la fiert in apa cu otet si sarata .Cand acesta este fiert se scoate din oala , se lasa la racit si se desface usor de bucatile carnoase si creier .
Legumele se curata , se spala si se feliaza .
Trageti in ulei usor ceapa , morcovul , ardeiul si patrunjelul .
Adaugati apa in care a fiert mielul si orezul .
Dupa ce acestea sunt patrunse adaugati toate verdeturile si ardeiul iute taiate marunt.
Puneti smantana pe care in prealabil ati ,, desfacut-o'' cu zeama calda .
Cine doreste mai acra poate adauga zeama de lamie .
Serviti ciorba fierbinte , punand in fiecare farfurie carne si creier de miel .
1
Se poate prepara si cu alte parti de carne de miel .