Ciorba de perisoare

de Cris2711 in Supe/Ciorbe, 7 Sep 2013 | 8209 vizualizari

 

O ciorba preferata de noi,am avut-o chiar in meniul de la nunta,imi place varietatea de legume.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 chifla simpla
  • 1 cartof mare
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 100 ml suc de rosii
  • leustean
  • patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici.

Prepararea perisoarelor:

Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata.

Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa.

Se adauga sare si piper.

Se adauga si o lingurita de boia si usturoi,dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza perisoarele de marime mijlocie.

Prepararea ciorbei:

Intr-o oala se adauga  2 l de apa, in care se pun legumele la fiert.

Cand incep sa fiarba ,se adauga perisoarele ,sarea,piperul si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba bine,pana cand sunt carnea si legumele fierte.

Cand este gata se adauga patrunjel verde tocat marunt si leustean tocat.

TIPS-URI

1

o chifla simpla inmuiata in apa si stoarsa bine apoi,in perisoare

2

verdeturile se adauga la sfarsit,isi pastreaza aroma si culoarea

3

se poate servi si cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]