Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi in Ciorbe, 22 Iun 2021 | 4448 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul corcoduselor verzi, in zona noastra, zona de sud a tarii, acestea se folosesc foarte des la acrit ciorbele. În general se acresc ciorbele din verdeturi cu corcoduse.
De data aceasta noi am acrit si ciorba de perisoare si tare buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne
  • 1 ceapă
  • 100 gr orez
  • sare și piper
  • 2 oua medii
  • Pentru supa:
  • 3 litri de apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri de pasta de rosii cu ardei
  • Pentru pasta de corcoduse:
  • 250 ml apa
  • 250 gr corcoduse
  • putina sare
  • 1 legatura de leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse:

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate. 

Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, sare și piper. Apoi se adauga ouale si se omogenizeaza compozitia.

Se formeaza perisoarele de dimensiunea unei nuci. Se adauga in supa cand legumele sunt patrunse.

Intre timp, se pregateste si pasta de corcoduse. Se spala corcodusele si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa pana se desfac samburii, apoi se trec prin sita, impreuna cu apa in care au fiert si se transforma in pasta.

Se adaugă in ciorba de perisoare mai  intai pasta de rosii cu ardei, apoi pasta de corcoduse si se mai lasa ciorba la fiert maxim 10 minute. Se mai potriveste gustul cu sare si piper, iar in ultimele 5 minute se adauga leusteanul verde, tocat.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru pasta de corcoduse nu sunt stas, se potrivesc dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu pipote si inimi