Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

de Merisor in Ciorbe, 24 Ian 2016 | 6465 vizualizari

 

Pornind de la ciorba radauteana, care ne place foarte mult, am adaptat aceasta ciorba de perisoare din piept de pui si bacon afumat, obtinand un gust usor asemanator.
Nu am folosit intocmai ingredientele de la cea radauteana, dar rezultatul a fost unul foarte bun.
Ne-a placut foarte mult la toti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 250 g bacon afumat
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 oua + 2 albusuri
  • Pentru supa:
  • 3,5 l apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 800 ml zeama de muraturi (castraveciori)
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de marar verde
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi:

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia.

Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita.

Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga pe parcurs, dupa ce adaugam zeama de muraturi, care va fi sarata.

Inlaturam spuma care se formeaza la suprafata ciorbei, iar cand perisoarele incep sa se ridice la suprafata, adaugam legumele curatate si tocate in cuburi, mai putin ardeii si trase usor la tigaie in uleiul de masline.

Ardeii ii vom adauga ceva mai tarziu, ca sa nu se inmoaie si ramana usor tari.

Cand si legumele sunt usor patrunse, adaugam zeama de muraturi, apoi condimentele: piperul si cimbrul.

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare ca la mujdei.

Amestecam galbenusurile cu smantana si diluam amestecul, treptat, cu supa fierbinte, apoi il adaugam in ciorba, amestecand intens sa se imprastie uniform in toata ciorba.

Mai lasam ciorba sa fiarba 2-3 clocote, apoi adaugam usturoiul si potrivim gustul ciorbei cu sare si piper, iar dupa 4-5 minute de fierbere impreuna cu usturoiul, stingem focul, lasam ciorba sa se tempereze 2-3 minute si adaugam verdeata tocata.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Este recomandat sa adaugam condimentele spre final de fierbere a ciorbei, adica in ultimele 15 minute, pentru ca acestea sa-si mentina aromele.

2

Usturoiul nu este bine sa fiarba prea mult pentru ca oxideaza si isi pierde proprietatile.

3

Zeama de muraturi poate fi inlocuita cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (41)

Bya Ralu 1

11.02.2016, 18:00

Panacris 1

06.01.2020, 19:34

Pfff, ce bunăciune am ratat! :S

abstract01 1

26.02.2020, 18:56

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui