Ciorba de sfecla rosie

de Ela68 in Ciorbe, 19 Noi 2012 | 11914 vizualizari

 

Pe langa faptul ca sfecla rosie are multe proprietati terapeutice, este un delciu. Indiferent daca se consuma fiarta, coapta sau murata, ea isi pastreaza vitaminele de baza A si C.
Ciorba de sfecla rosie este usoara, foarte gustoasa si se prepara foarte repede. O recomand !

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr sfecla ( e buna cea mica, inchisa la culoare )
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 kg bors
  • 3 linguri ulei pentru calit
  • iaurt sau smantana ( optional )
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie:

 Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2 minute in ulei. Se spala si se curata de coaja sfecla, morcovii si pastarnacul, se rad pe razatoarea cu gauri mari, adaugandu-le peste ceapa.

Lasam putin la calit, adaugam 2 litri de apa si cartofii taiati cubulete si potrivim de sare. Din acest moment nu vom lasa ca ciorba sa fiarba mai mult de 15 minute. Se va fierbe la foc mic si cu capac.

Adaugam borsul fierbinte si ardeiul gras ( fiind iarna, am folosit ardei gras de la congelator ). Mai lasam 5 minute pe foc, apoi adaugam verdeata, eventual mai potrivim de sare.

 Se poate servi calda sau rece, dreasa cu iaurt sau smantana.


TIPS-URI

1

Cantitatea este pentru o oala de 4 litri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc