Ciorbă la sticlă

de Ade200 in Conserve, 3 Sep 2012 | 14461 vizualizari

 

Un mod de a avea rapid o ciorbă la iarnă! Am făcut-o anul trecut si am repetat-o anul acesta făra să mai ţin seama de reţetă-am pus ce aveam prin grădină. În plus, am adăugat anul acesta praz, gulii, dovlecei, toate date prin maşina de tocat şi puse de la început împreună. Frunzele le-am adăugat mai târziu!
Am pus niste salicilat si le-am pus în sticle de plastic de 500 ml când nu mai era aşa de fierbinte să nu se deformeze recipientul. Aşa că reţeta mea e doar un punct de plecare pentru propria reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg de roşii coapte bine
  • 7 cepe mari
  • 7 morcovi
  • 7 ardei graşi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 3 legături de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de ţelină
  • 1 legătură de frunze de leuştean
  • 4 linguri de sare
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă la sticlă:

Se dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să nu se prindă. Se adaugă sarea, frunzele tăiate mărunt şi se mai fierbe 10-15 minute.

Se pune rezultatul în borcane mici cât să fie pentru o ciorbă.Se toarnă fierbinte în borcane sau sticle largi la gură(sterilizate şi fierbinţi). Se pun în pături până a doua zi. Eu am avut sticle cam mari de data asta!

Iarna, pui apa la clocotit, adaugi un borcan de zarzavat , pui şi nişte ulei şi ai ciorba gata. Poţi adauga şi paste. Ca să fac o probă, cu ce a rămas, am făcut o ciorbă şi am adăugat "sloboaşte(lenea muierii)". Se sparge un ou, se adaugă făină, nişte apă cât să iasă un aluat mai gros decât cel de clătitte. Se slobod cu o furculiţă în apa clocotită aceste paste instant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă la sticlă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru iarna