Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 28 Ian 2013 | 8725 vizualizari

 

Ciorba de varză, pregătită în acest mod, se întâlneşte des pe mesele ruşilor-lipoveni.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc;
  • 600 g varză albă;
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 100 g rădăcină ţelină;
  • 500 mL roşii în bulion;
  • 500 mL zeamă de la varză murată;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 1-2 lg boia de ardei dulce;
  • Delikat;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom):

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. 

Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. 

Când se ia carnea de pe oase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. 

Pirajarca (prăjeala de varză)

Se toacă mărunt varza. 

Într-o tigaie încăpătoare, se căleşte varza în 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute. 

Se adaugă roşiile+bulionul, 1-2 lg boia de ardei dulce, Delikat şi se mai ţine totul pe foc circa 1-2 minute. 

După ce au fiert bine carnea şi legumele, se adaugă prăjeala de varză şi ardeii. 

Se adaugă zeama de varză, se potriveşte la sare şi se ţine ciorba la foc mic, până se fierbe varza, circa 10-15 minute. 

La sfârşit îmi place să pisez de 3-4 ori cartofii de peretele cratiţei, cu ajutorul unei palete.

Se presară pătrunjel proaspăt la servire, iar cu pesmeţi e şi mai bună, "ca la babica"... :)

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

se pune şi sfeclă roşie, însă nu tot timpul o folosesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (23)

DinDragostePentruGatit 1

28.01.2013, 22:33

Hai, hai... Oi fi eu de alta natie, da' nu-s jighi , normal ca dau.

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:05

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:36

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]