Ciorba taraneasca de pui

de camelia75 in Ciorbe, 28 Sep 2013 | 56263 vizualizari

 

Pentru astazi o ciorbita foarte gustoasa pe care o savuram in copilarie la bunici la tara….Bunica punea la ciorbita ce legume avea la indemana si multa verdeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 100 gr patratele Arnos/fidea
  • 1 ceapa
  • 1/2 praz
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 3 rosii
  • 1 radacina de pastranac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 buchetel mic de conopida/broccoli
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 40 ml ulei.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar.

Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac,cartof,broccoli,etc ) si se lasa la fiert ~ 15 minute.

Rosiile decojite si taiate cubulete le caliti separat cu uleiul si putina sare,apoi le puneti in oala cu carnea de pui si restul legumelor.
Intr-un litru de apa clocotita fierbeti timp de 2 minute patratelele Arnos/fideaua.Stingeti focul si le mai lasati 3 minute,apoi le treceti printr-un jet de apa rece.

Dupa ce carnea si legumelele au fiert se adauga patratelele Arnos/fideaua, verdeata tocata marunt si sare dupa gust.

Se serveste calda , dupa preferinta cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba dobrogeana de pasare a' la grec