Ciorbita bogata de aripi de curcan

de lia maria in Supe/Ciorbe, 7 Mai 2010 | 9460 vizualizari

 

Este ceva de lucru la aceasta ciorbita dar, rezultatul va asigur ca este pe masura!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 aripa de curcan
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 cub Knor (obtional)
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei (radacina)
  • 1 telina (radacina)
  • 2 ceape vechi + 5 fire, verde
  • ½ ardei gras rosu
  • 1 legatura, frunze leustean
  • 200g mazare congelata
  • 200g fasole galbena congelata
  • 2 rosii mari decojite ( eu am folosit congelate)
  • 3 galbenuse de ou
  • 500g smantana
  • 2 ardei kapia, murati
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita bogata de aripi de curcan:

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare  si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’.

Intre timp taiem toate zarzavaturile cubulete, maruntim ceapa si frunzele de leustean.

Separat intr-o alta oala, adaugam putin ulei si cand s-a incins, punem la calit pe rand : ceapa, ardeiul si restul de legume (fara cele congelate). Lasam la dinstuit cam 15’, dupa care stingem focul.

Cand carnea s-a fiert atat cat sa se desprinda usor de pe oase, o scoatem intr-un bol si o lasam sa se raceasca.  Supa in care a fiert, o punem peste zarzavaturile calite, dar, atentie ! Trecuta prin strecuratoare. Amestecam, punem si zarzavaturile congelate (rosiile le-am maruntit) si lasam la fiert,cam 20’.

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit, indepartam pielita de pe ardeii kapia murati, ii maruntim si-i adaugam in ciorba.

De pe oase, scoatem carnea, o maruntim si o punem in ciorba.

La final, intr-un bol, amestecam galbenusele cu smantana si leusteanul maruntit pe care le adaugam in ciorba. Asezonam cu sare daca mai este nevoie si dupa doua trei clocote oprim focul, ciorbita este gata. Pofta buna !

TIPS-URI

1

aripi de curcan

2

zarzavaturi

3

smantana

4

ardei kapia murat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita bogata de aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.05.2010, 15:14

lia eu zic ca tot ce e cu curcan e grozav ,dar cred ca curcanul tau a fost imensssssssss,de mult ma preagattesc sa fac si eu am aripi si cred ca le vine randu super 5 furculite lia

Bucataras Medi 1

07.05.2010, 21:59

maine am si eu in program aceasta ciorbita.........................

lia maria 1

08.05.2010, 10:59

Multumesc fetelorva astept cu drag am pentru toate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu smantana