Cirnati de casa afumati

de Mirel in Mezel de casa, 17 Mar 2009 | 42523 vizualizari

 

Va voi furniza o reteta excelenta pentru prepararea carnatilor.

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc 2/3
  • grasime de porc 1/3
  • pulpa de vita si carne de oaie
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • usturoi trecut prin masina de tocat
  • ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirnati de casa afumati:

Dupa ce s-au tocat carnurile trecem la condimentarea acestora. Pentru aceasta etapa eu folosesc urmatoarele mirodenii: piper negru macinat, boia dulce, boia iute, usturoi trecut prin masina de tocat, sare si ienibahar.

Dupa ce condimentele au fost incorporate, urmeaza “inchegarea”. Aceasta etapa consta in fierberea a doua oase fara carne (picioare de porc) si putina gusa de porc. Zeama rezultata se amesteca cu carnea condimentata pana devine omogena. Pentru a va usura anevoiasa operatiune de umplere a matelor va recomand sa lasati carnea sa se raceasca.

Ultima etapa consta in afumarea acestora. Aceasta operatiune trebuie facuta timp de 2-3 zile.

Va recomand sa-i gatiti la gratar sau cuptor si sa-i serviti cu mamaliguta cu branza sau cu piure de cartofi si muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirnati de casa afumati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa