Ciulama cu alcachofa

de Lau in Mancaruri de legume, 4 Sep 2018 | 2859 vizualizari

 

provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 200 ml apa
  • 500 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 kg alcachofa la conserva
  • 2 linguri untura
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu alcachofa:

Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita.

Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care adăugăm smantana și condimentam după gust.

Lasam sa fiarbă câteva clocote dupa care adaugam alcachofa scursa de zeama și trecută după un jet de apa.

Lasam sa fiarbă câteva clocote pana ce se îngroasa ca un sos. La final adăugăm pătrunjel verde tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu alcachofa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.09.2018, 18:37

Arata bine ciulamaua ce ne-ai adus-o aici!

nuky 1

08.09.2018, 13:34

Nu inteleg ce este alcachofa.Normal era sa spui ce este in descriere.Nici din poza nu se intelege.Pentru mai multe informatii,iti multumesc.Asa pentru cultura mea.

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:48

Nici mie nu-mi prea plac, dar le-am mancat gatite foarte simplu. Poate asa sunt mai bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si carne de porc